Υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. κόντρα στη Γεννηματά βάζει ο Καμίνης

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμίνης έχει ήδη επικοινωνήσει σχετικώς με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, o κ. Καμίνης, δεν θα παραιτηθεί από το δημαρχιακό θώκο της Αθήνας, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΣΥ.

Όπως μας ανέφεραν στενοί συνεργάτες του, ο Γ. Καμίνης, «θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων, θέλοντας να τιμήσει τη θέση αλλά και την επιλογή των πολιτών της πρωτεύουσας».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν μάλιστα, ότι θα παραμείνει στη θέση του δημάρχου ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Από το δημαρχείο θα φύγει μόνο αν μπει στο Κοινοβούλιο, όποτε τότε θα είναι υποχρεωμένος να το πράξει», μας ανέφεραν.

Στόχος του Γ. Καμίνη, είναι να διεκδικήσει την προεδρία της ΔΗΣΥ, προκειμένου σύμφωνα με πληροφορίες να πετύχει ένα πλατύ άνοιγμα τόσο προς το χώρο της κεντροαριστεράς, όσο και προς το χώρο της κεντροδεξιάς. «Με αυτό το μείγμα εξάλλου εκλέχθηκε και δήμαρχος Αθήνας», ανέφεραν στην aftodioikisi.gr, στενοί συνεργάτες του.

Μάλιστα στελέχη και παράγοντες του χώρου της κεντροαριστεράς, εκτιμούν ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων μπορεί να πετύχει αυτό το άνοιγμα καλύτερα από την νυν πρόεδρο του κόμματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι την απόφαση του κ. Καμίνη να κονταροχτυπηθεί με την Φώφη Γεννηματά, στήριξε και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος που γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο χώρο και είναι υπέρμαχος του εγχειρήματος.