Μαυρωτάς: Πόσο θα ταλαιπωρείται η Δυτ. Αχαΐα με την υδροδότηση;

Με αφορμή τα συνεχή προβλήματα στην υδροδότηση περιοχών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Οι συνεχείς διακοπές αλλά και η κατά περιόδους προβληματική ροή του δικτύου ύδρευσης ταλαιπωρεί τους κατοίκους οι οποίοι διαμαρτύρονται και δικαίως, καθώς τα εν λόγω προβλήματα εντείνονται ακόμη περισσότερο τους θερινούς μήνες όταν και αυξάνεται η κατανάλωση.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας παρουσιάζει σημαντικές δυσλειτουργίες, με πολλούς δημότες να έχουν λάβει τον τελευταίο λογαριασμό ύδρευσης προ 3ετίας, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για χρέη της προς τη ΔΕΗ ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ. Οι οφειλές προς τη ΔΕΗ αλλά και η χαμηλή εισπραξιμότητα της επιχείρησης εμποδίζουν την αδιάκοπη παροχή του αρδευτικού και υδρευτικού δικτύου μέσω των γεωτρήσεων, καθώς λαμβάνουν χώρα διακοπές στην ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων.

Ο βουλευτής του Ποταμιού ζητά ενημέρωση διά μέσω του Υπουργού κ. Σκουρλέτη, για τις ενέργειες που έχουν ληφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων και την ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας αλλά και για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απελπιστική κατάσταση.