Χρυσοχοΐδης για επιθέσεις στη Δικαιοσύνη: Περίσσευμα υποκρισίας

Χρειάζονται προσεκτικά βήματα για έξοδο στις αγορές» και «να αποσυνδεθεί πλήρως η διαδικασία αυτή με το εσωτερικό πολιτικό παιγνίδι και τη δημιουργία εντυπώσεων», τονίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη, εκτιμά ότι είναι ουτοπία το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο η οικονομία θα υπερίπταται και όλα τελειώνουν, τονίζοντας ότι μόνο «με κίνηση προς τα μπρος με επενδύσεις και ταυτόχρονα θωράκιση των θεσμών θα ξεφύγουμε από τον δηλητηριώδη κύκλο της κρίσης».

Υπογραμμίζει ότι ο διχασμός και το μίσος είναι επιδημία που μπορεί να μας αφανίσει και «βλέπει» περίσσευμα υποκρισίας στις αντιδράσεις εναντίον της Δικαιοσύνης. «Δεν μπορεί κάθε φορά που διαφωνούμε με μια δικαστική απόφαση να κηρύσσουμε τον πόλεμο» αναφέρει.

Όσον αφορά στις διεργασίες για τη ίδρυση νέου κόμματος στο ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, υποστηρίζει ότι η επιτροπή υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο θα καθορίσει τους όρους και τους κανόνες δημοκρατικής συμμετοχής για όλους. «Έχουν ικανοποιηθεί ακόμη και οι πιο απαιτητικοί όροι για τη συμμετοχή όλων», σημειώνει.