Κοινωνικό πρόσωπο από το Ποτάμι Αχαϊας(ΦΩΤΟ)

Το ειδικό δημοτικό σχολείο Κωφών-Βαρυκόων Πάτρα, ώστε να ενημερωθούν για τις δράσεις του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και να μοιράσουν βιβλία στα παιδιά στο πλαίσιο της δράσης #Τόλμαναδιαβάζεις, επισκέφτηκαν τα μέλη του Ποταμιού Αχαΐας.

“Η κα Αγγελική Νικολοπούλου, διευθύντρια του σχολείου, την οποία ευχαριστούμε πολύ για την τιμή να μας δεχτεί, μας ξενάγησε στους χώρους του σχολείου ενώ ταυτόχρονα μας ενημέρωσε σχετικά με τα ζητήματά του. Το ίδιο συνέβη και με το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου που εγκάρδια δέχτηκαν να μας μιλήσουν, να μας ενημερώσουν, να μας «μάθουν» ένα διαφορετικό μάθημα απ’ όλα τ’ άλλα.

Ένα μάθημα που απαιτεί ψυχή, ευαισθησία και κοινωνική αντίληψη”, δήλωσαν, προσθέτοντας:

Στην νοηματική γλώσσα το ”σε ευχαριστώ” δηλώνεται πάλλοντας το δεξί σου χέρι πάνω από το στήθος σου.

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων τα πιτσιρίκια και οι δασκάλες τους μας έδειξαν ότι η επικοινωνία είναι εύκολη όταν είναι αληθινή. Δύσκολο είναι να λες ψέματα, τα παιδιά σε καταλαβαίνουν.

Μας ενημέρωσαν για τα υλικοτεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα κενά στις θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού που αναπληρώνονται με καθυστέρηση.

Αλλά αυτά πάνω κάτω τα μέλη από το Ποτάμι που επισκεφτήκαμε το σχολείο τους τα ξέραμε και τα περιμέναμε. Αυτό που ίσως δεν περιμέναμε είναι την ειλικρινή αγάπη και το δέσιμο μεταξύ τους.

Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε για να τους φτάσουμε! Και είναι τόσες πολλές ευκαιρίες που τους χρωστάμε να μας ”ακούσουν” δίπλα τους.

Το Ποτάμι ήταν, είναι και θα παραμείνει ο πυλώνας -κοινοβουλευτικός, πολιτικός, κοινωνικός- που τολμά να ακούσει και να μεταφέρει τη Φωνή των πολιτών όπου δύναται”.