Γεννηματά: Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσουν τα παραμύθια

«Ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ψεύτικες υποσχέσεις και το λαθρεμπόριο ελπίδας, κλείνει οριστικά με αυτή τη συμφωνία ντροπής: Το τέταρτο μνημόνιο φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού» δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου της Μιλένας Αποστολάκη «Το τέλος της Μεταπολίτευσης», η κα. Γεννηματά έκανε λόγο για «συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου που υποθηκεύει το μέλλον του τόπου, χωρίς αναπτυξιακό αντίκρισμα, με δυσθεώρητους στόχους για πλεονάσματα».

«Χωρίς καν τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουμε επιτέλους να μιλήσουμε για την αναγκαία απομείωση του χρέους και χωρίς να προκύπτει από πουθενά ότι ξεκινά η ανάπτυξη όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Η κα. Γεννηματά στάθηκε στην ανάγκη μιας νέας δημιουργικής αλλαγής στην πολιτική, σημειώνοντας πως «έχει αποδειχθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι πρωτίστως πολιτικό.

Έχουμε πληρώσει ακριβά εμμονές και φιλοδοξίες που μας κρατούν στο χθες. Ψευδαισθήσεις για σωτήρες που θα έρθουν και μαγικές λύσεις που θα φέρουν. Αποδείχθηκε ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση με ασφάλεια.

Δεν είμαστε σε κανονική περίοδο και αυτό που προέχει είναι η ανάκαμψη της χώρας. Το δίλημμα σήμερα είναι εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή» συμπλήρωσε για να προσθέσει πως «γι’ αυτό  επιμένουμε στην ανάγκη συνεννόησης για την επεξεργασία και υιοθέτηση μιας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια.

Ένα είναι βέβαιο. Με τη λήξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα έρχεται το τέλος των μύθων και των παραμυθιών, των δράκων και των σωτήρων, το τέλος του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων» κατέληξε η κα. Γεννηματά.